Travma ve Psikolojik İlk Yardım
10 Aralık 2019

5 Aralık 2019

Uzman Psikolog Cumhur Fahri Amasyalı ve Dr. Klinik Psikolog İrem Akduman’ın konuşmacı olduğu Travma ve Psikolojik İlk Yardım paneli öğrencilerimizin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Mesleki yolculuğunu travma rotasına çevirmesinin öyküsüyle konuşmasına başlayan Uzman Psikolog Cumhur Fahri Amasyalı, “Psikolojik Travma” kavramında değindi. Travma, travmatik olay, travmatik yaşantı ve travmatik etki kavramlarını ele alan Amasyalı, travma yaşantılarından bahsederken, olayın öznel boyutunu da gözden kaçırmamak gerektiğine vurgu yaparken psikolojik travmada özellikle insan eliyle yapılan travmanın yıkıcı etkisi üzerinde durdu.

Panelin ikinci bölümünde Dr. Klinik Psikolog İrem Akduman “Kriz ve Psikolojik İlk Yardım” konusuna ışık tuttu. Kimin, nelere dikkat ederek ve hangi sınırları gözeterek, ne şekilde psikolojik ilk yardımda bulunabileceğini Van depremi ve Soma’da yaşanan maden faciasından örneklerle anlatan Akduman, dinleyicilere nefes egzersizi uygulamasında bulundu.

Psikolojik desteği kriz ve travmanın aşılması hususundaki önemine dikkat çekilen panel Doç. Dr. Itır TARI CÖMERT’in hediye takdimi ile sona erdi.