Mezuniyete Bir Kala: Son Ders
3 Temmuz 2020

Psikoloji Bölümü, 2019-2020 mezunları ile öğretim üyelerinin bir araya geldiği 2019-2020 Psikoloji Bölümü Kapanış Dersi ile mezunlarını uğurladı.

Başlangıç konuşmasını gerçekleştirerek mezunları tebrik eden Prof. Dr. Haşim Ercan Özmen, pandemi sürecinin getirdiği olumsuzluklar kadar kazandırabileceği artılar da olduğunu, buruk bir mezuniyet yaşatan bu süreçte ve sonrasında gelişimin ve değişimin duraklamadan devam edeceğini ifade ederek mezunların iş ve akademik hayatlarına ışık tutacak tavsiyelerde bulundu.

“FSM mezunu olmaktan gurur duyuyoruz”

Lisansüstü eğitime devam etmeyi ve akademik kariyer yapmayı hedefleyen mezunlarımız ile tecrübelerini ve bu yoldaki önerilerini paylaşan ve sorularını cevaplayan öğretim üyeleri, lisans eğitimi süresince verilen derslerde öğretilen bilgi ve becerilerin hem iş hem de akademik hayatta mezunları rakiplerinden bir adım öne geçireceğine değindi. Dr. Öğr. Üyesi Melek Astar mezunlarımıza üniversitemizin lisansüstü programları ve programlara kabul şartları hakkında bilgi verirken, Doç. Dr. Itır Tarı Cömert ile Dr. Öğr. Üyesi Nevin Kılıç tezli ve tezsiz yüksek lisansın farklarını ve mesleki kazanımlarını açıkladı. Çeşitli üniversitelerde yüksek lisans eğitimine başvuran ve kabul edilen mezunlar, bölümden donanımlı bir şekilde mezun olduklarını ve gurur duyduklarını ifade ederek öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti.

İş başvurusunda bulunan mezunlar, işe başvurma süreçlerini paylaşarak öğretim üyeleri ve birbirleriyle fikir alışverişi gerçekleştirdi. İş başvurusu olumlu sonuçlanan bir mezunumuz, iş görüşmesinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezunu olmasının onu bir adım öne taşıdığını, lisans eğitimi süresince aldığı Krize Müdahale, Bilgisayar Uygulamalı İstatistik ve formasyon gibi derslerin işe seçilmesinde büyük rol oynadığını anlattı.  

Çeşitli soru ve paylaşımlarla devam eden ders, başarı, sağlık ve yeniden bir araya gelebilme temennileri ile sona erdi.