Yaşlılık Psikolojisi ve Psikopatolojisi Semineri Yapıldı.
7 Mayıs 2013
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen, Ulusal Alzheimer Vakfı ve Genopsikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Engin Eker'in  konuşmacı olarak katıldığı "Yaşlılık Psikolojisi ve Psikopatolojisi" semineri 2 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 11.00’de  Haliç Yerleşkesi A-101 No'lu Salonda gerçekleştirildi.
 
Yaşlanmanın tanımını yaparak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Engin Eker yaşlanmanın Normal Yaşlanma, Başarılı Yaşlanma ve Patolojik Yaşlanma olmak üzere üç şekilde meydana geldiğini belirtti. Eker; yaş kavramı, yaşlanma teorileri, yaşlanmanın psikolojik teorileri, yaşlılıkta meydana gelen değişiklikler, yaşlılıkta zihinsel değişiklikler, yaşlılıkta konuşmanın kavranması, yaşlılarda davranış, yaşlılıkta sosyal değişiklikler ve patolojik sorunlar ile ilgili konuşmasının ardından Alzheimer hastalığı ile ilgili bilgiler verdi. 
 
Alzheimer hastalığında risk faktörlerini şöyle sıraladı: Yaş, APOE4 A, kadın cinsiyeti, kafa travması, düşük eğitim düzeyi, menopoz, alkol alışkanlığı, sigara alışkanlığı, beyinde plaklar, B-12 eksikliği. 
 
Alzheimer hastalığında görülen beş tipik sanrının; insanların bir şeyler çaldıkları düşüncesi, o evin kendi evi olmadığı düşüncesi, eşinin (veya bakım veren diğer bir kişinin) yerine başkasının geçmiş olduğu düşüncesi,  terk edilme düşüncesi ve sadakatsizlik düşüncesi olduğunu belirtti. Seminer verilen örneklerin ardından soru cevap kısmıyla son buldu.