Yaşamın Köşe Taşları: Bireysel ve Ailesel Yaşam Çizelgesi Semineri Yapıldı.
27 Mart 2013
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen Yaşamın Köşe Taşları: Bireysel ve Ailesel Yaşam Çizelgesi Semineri, Prof. Dr. Ayşe Yalın'ın katılımıyla 21.03.2013 tarihinde saat:11.00'de Haliç Yerleşkesi A-101 No'lu Salonda gerçekleştirildi.
 
Prof. Dr. Ayşe Yalın, “Herkesin yaşam çizelgesi kendine özgüdür, ona aittir. Doğduğu aile ve ülkeden ismine kadar birçok şeyden etkilenir. İnsan hayatında değişiklik yaratacak, onu değiştirecek ve geliştirecek olaylar vardır. Bunlara; doğum, ölüm, evlilik, boşanma, göç, deprem örnek olarak verilebilir. Örnekleri çoğaltmak mümkündür.  Yaşanılanlar insanların yaşam çizelgesinde değişikliklere sebep olur, bunlar bazen iyi bazen kötü sonuçlar doğurabilir.” dedi. 
 
Yalın, ego psikolojisinin önde gelen isimlerinden biri olan Erik Erikson’un, Psikososyal Kuramını öğrencilerle paylaştı. Erikson’un bu kuramı Freud’un  Psikoseksüel Gelişim Kuramını yeniden inceleyerek oluşturduğunu belirtti.  “İnsanın 8 Evresi” adı altında 8 evreden oluşan kuramı Erikson’un hayatından örnekler vererek aktardı. 
 
8 Evreyi aşağıdaki şekilde sıraladı:
 
1) Güven ya da güvensizlik dönemi
2) Özerklik ya da utanç ve kararsızlık dönemi
3) Girişim ya da suçluluk dönemi
4) Beceri ya da aşağılık duygusu dönemi
5) Ego kimliği ya da rol karmaşası dönemi
6) Yakın ilişkiler ya da soyutlanma dönemi
7) Üretkenlik ya da kısırlık dönemi
8) Ego bütünleşimi ya da umutsuzluk dönemi
 
Program soru cevap kısmından sonra hediye takdimi ile son buldu.