Psikoloji Seminerleri II: Değişim Gerçekleştirildi.
27 Aralık 2012
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen, Doç. Dr. Hanna Nita Scherler'in konuşmacı olarak katıldığı "Değişim" konulu seminer, 24 Aralık 2012 Pazartesi günü 14.00-15.00 saatleri arasında  Haliç Yerleşkesi A-101 No'lu Salonda gerçekleştirildi.
 
Seminerde “değişim” kavramı, Hümanistik-Varoluşçu ve Gestalt bakış açıları doğrultusunda ele alındı. Bilinçli olarak, niyet ederek gerçekleşen değişim parametreleri açıklanarak örnekler verildi. Doç. Dr. Hanna Nita Scherler, değişimi, insan davranışına yansıyan duygu ve düşüncede meydana gelen farklılık olarak tanımladı.
 
Scherler, yaptığı konuşmada, “Değişim her an gerçekleşmektedir. Bu ana kadar olanların hepsini ve başka bir ana gitmeyi kapsamaktadır. Hümanistik yaklaşımda herkes potansiyelin tümü ile doğar, hayat potansiyeli gerçekleştirme sürecidir. Varoluşçu yaşam gerginlikler barındırır. Hayat gerginlikleri barındırma sürecidir. Değişim ise potansiyelin ne kadarını kullandığınız ve diğer insanlarla paylaşıp kullanmalarını sağladığınızla alakalıdır. Değişimin amacı kendini gerçekleştirmektir. Bu, çok zengin olmak, çok başarılı bir öğrenci olmak, en iyi evde oturmak anlamına gelmez. Ben, biz, hepimiz, bilinç düzeylerinin hangisine ne kadar sahip olduğumuz kendimizi gerçekleştirme başarımızı etkiler.” dedi.