Psikoloji Günleri Renkli Etkinliklerle Tamamlandı
7 Mart 2017

5 Mart 2017

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının desteğiyle Psikoloji Kulübü’nün 2014 yılından bu yana düzenlediği Psikoloji Günleri, bu yıl “Sanat” temasıyla 4. kez gerçekleştirildi.

Psikoloji Günleri 4, psikolojide sanatın işlevini ele alan konferanslar, dinletiler, renkli etkinlikler ve atölyelerle 4-5 Mart tarihlerinde Kandilli Yerleşkesi’nde düzenlendi. Üniversite öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin ilgiyle takip ettiği Psikoloji Günleri, bu yıl 50’ye yakın üniversiteden öğrenci ağırlayarak etki alanını genişletti.

“Öğrencilerin Yanındayız”

Etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Psikoloji Günlerinin her yıl gelişen büyük bir öğrenci organizasyonu olduğunu belirterek emeği geçen öğrencileri, danışman hocaları ve konferans veren uzmanları tebrik etti. Gelecek yılki etkinliğin şimdiden planlaması gerektiğini ifade eden Rektörümüz, öğrencilerin gelişimlerini amaçlayan her türlü etkinliği destekleyeceklerini vurguladı.

“Öğrencilerle Gurur Duyuyoruz”

Öğrencileri, gurur duyulacak etkinliklere imza attıkları için kutlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar, Psikoloji Kulübü’nün ortaya çıkardığı işlerle kurumsal bir kimliğe büründüğünün altını çizdi.

İki Gün Boyunca Bilgi ve Eğlence Bir Aradaydı

İki gün süren etkinliklerde psikiyatr ve psikologlar, edebiyat-psikoloji ilişkisinden psikodrama-sanat ilişkisine, otizmin tedavisinde sanatın işlevinden müzikle tedavinin tarihine kadar farklı başlıklarda konuştu. Etkinliğin ilk gününde, Psikolog Mehtap Gündoğdu “Psikodrama Sanat İlişkisi”, Dr. Gülseren Budaycıoğlu “Edebiyat ve Psikoloji”, Psikoterapist Şule Öncü “Psikoterapide Sinema Edebiyat ve Psikodramanın İşlevi”; etkinliğin ikinci gününde, Uzman Psikolog Zeynep Maçkalı “Otizmin Psikososyal Müdahalesinde Sanatın Kullanımı”, Dr. Ayla Yazıcı “Psikanalizde Yaratıcılık ve Resim”, Psikolog Simge Kırca ve Barış Tok “Dans ve Hareket Terapisi Grup Uygulamaları”, Dr. Adnan Çoban “Müzikle Tedavinin Tarihi Serüveni” başlıklarında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Konferansların yanı sıra psikodrama tekniğiyle uygulamalar yapıldı. Konferans aralarındaki dinletiler ve dans gösterileri en az konuşmacılar kadar ilgi görürken katılımcılar ebru, suluboya, grafiti, karakalem ve kısa film atölyelerinde yeteneklerini sergiledi. Etkinlik alanında kurulan stantlar katılımcılara alışveriş imkânı da sundu. Lösemili çocuklara bağış için açılan, el emeği ürünlerin satıldığı LÖSEV standına ilgi yoğundu.

İçeriğin her yıl zenginleştiği, katılımcı sayısının arttığı ve uzman isimlerle psikolog adaylarının bir araya geldiği Psikoloji Günleri, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman’ın Psikoloji Kulübü Başkanı Abdülkadir Özdemir’e hediye takdimi ve tebrik konuşmasıyla sona erdi.