Psikoloji Bölümü ve Beyaz El Derneği Ortak Gönüllülük Projesi
9 Nisan 2013
Psikoloji Bölümü öğretim üyelerimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) himayesindeki çocukların bakımlarını üstlenen Beyaz El Derneği ile ortak bir çalışma yürütmeye başladı.
 
Beyaz El Derneği,  SHÇEK’e bağlı çocuk yuvalarının kapatılıp, burada barınan çocukların alandan uzmanlar gözetimindeki kurumlara ait evlere yerleştirilmesi kararı ile 4 farklı evde farklı yaşlardan 19 çocuğun bakımını üstlendi. 
 
Psikoloji Bölümü Beyaz El Derneği yöneticileri ile yapılan görüşmeler sonucu, 13 Mart Çarşamba 2013 günü bu çocukların bakımlarından sorumlu olan kişilerin sorunlarının tartışıldığı bir toplantı düzenlendi.  Karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantı sonucunda Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Güler Dinçel’in çalışanların çocuklarla ilişkilerinde karşılaştıkları sorunları tartışmak ve onlara bireysel psikolojik destek sağlamak üzere görüşmeler yapmasına karar verildi.
 
Derneğin ihtiyaçları doğrultusunda çocuklarla ilgilenmeyi gönüllü olarak kabul eden psikoloji bölümü öğrencilerinin  “gönüllü abi - abla”  statüsünde projeye dâhil edilmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede psikoloji bölümü öğrencilerine proje hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Gönüllü olan çok sayıda öğrenci çocuklarla ilgilenmek üzere Beyaz El Derneği’ne yönlendirilmektedir.