Psikodrama ile Tanışma: Bir Rüya Çalışması Örneği
6 Aralık 2017

“Psikoloji Seminerleri” kapsamında düzenlenen etkinlik “Psikodrama ile Tanışma: Bir Rüya Çalışması Örneği” başlığı ile, Atik Valide Yerleşkesi G-209 numaralı derslikte gerçekleştirildi. Yerlikaya konuşmasında, “Psikodrama Nedir? Temel öğeleri ve teknikleri nelerdir? Nasıl uygulanır?” gibi soruları cevapladıktan sonra gönüllü öğrencilerden oluşan grupla bir rüya çalışması canlandırdı.

Canlandırma çalışması ile bir psikodrama seansının yapısı, grup üyelerinin tutum ve davranışları, psikodramatistin grup içindeki rolü gibi konular sahneye taşındı.

İzleyiciler ve grup katılımcıları tarafından oldukça ilgi gören çalışmadan sonra “Nasıl Psikodramatist Olunur?” konusu ele alındı. Öğrencilerin psikodrama ile ilgili merak ettiklerini sordukları soru-cevap kısımdan sonra konuşmacıya, üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ebru tablosu takdim edildi.